Die zijn beide nog niet verdwenen. Bovendien zal een deel van de lening gebruikt worden om aflossing van aflopende leningen te kunnen doen.

Herfinancieren in de markt is voor vrijwel alle banken al een tijd niet mogelijk en dit zal volgens Theodoor Gilissen Bankiers zo blijven in het huidige klimaat.

Banken worden naar verluidt actief aangemoedigd door beleidsmakers en centrale banken om in te schrijven op kredieten verstrekt door de ECB, zodat er minder sprake is van een stigma bij de banken die gebruik maken van de lening.

Analisten verwachtten gemiddeld dat in totaal voor ca Eur 300 mrd ingeschreven zal worden, maar de verwachtingen liepen sterk uiteen.

Uiteindelijk werd er voor bijna Eur 500 mrd ingeschreven.

In februari wordt nogmaals een 3-jaars lening uitgegeven, waarbij ook de onderpandregels soepeler zullen zijn.

Die zijn beide nog niet verdwenen. Bovendien zal een deel van de lening gebruikt worden om aflossing van aflopende leningen te kunnen doen. Herfinancieren in de markt is voor vrijwel alle banken al een tijd niet mogelijk en dit zal volgens Theodoor Gilissen Bankiers zo blijven in het huidige klimaat. Banken worden naar verluidt actief aangemoedigd door beleidsmakers en centrale banken om in te schrijven op kredieten verstrekt door de ECB, zodat er minder sprake is van een stigma bij de banken die gebruik maken van de lening. Analisten verwachtten gemiddeld dat in totaal voor ca Eur 300 mrd ingeschreven zal worden, maar de verwachtingen liepen sterk uiteen. Uiteindelijk werd er voor bijna Eur 500 mrd ingeschreven. In februari wordt nogmaals een 3-jaars lening uitgegeven, waarbij ook de onderpandregels soepeler zullen zijn.