Daarom verandert de opinie Verkopen voor het aandeel niet.

De technisch dienstverlener is met zijn belangrijkste financiers in overleg over soepele voorwaarden van de kredietverstrekking.

De eerstvolgende datum waarop de convenanten worden getoetst, werd uitgesteld van 31 maart naar 30 september volgend jaar.

IMTECH denkt de herziene convenanten voor of tijdens de publicatie van het jaarresultaat op 18 maart 2014 bekend te maken.

De nieuwe bankafspraken waren nodig omdat de resultaten van het bedrijf zich langzamer dan verwacht herstellen, met name in Duitsland.

Met versoepelde bankconvenanten in de eerste twee kwartalen krijgen zowel IMTECH als zijn financiers meer ademruimte.

De technisch dienstverlener kan zich richten op herstructurering van de activiteiten terwijl zijn kredietverstrekkers meer tijd hebben te studeren op de financiële situatie van het bedrijf.

ABN Amro heeft altijd gewezen op het gevaar van convenantbreuk in de eerste helft van het komend jaar en in het licht daarvan is dit positief nieuws.

De ommekeer bij IMTECH is niet in een handomdraai te realiseren. Een operationele EBITDA-marge in 2015 betekent dat er nog veel werk is te verzetten voor het bedrijf.

Ondanks het overduidelijke positieve nieuws maken de economen van ABN Amro nog altijd zorgen over de waardering van IMTECH. Daarom verandert de opinie Verkopen voor het aandeel niet.

Daarom verandert de opinie Verkopen voor het aandeel niet. De technisch dienstverlener is met zijn belangrijkste financiers in overleg over soepele voorwaarden van de kredietverstrekking. De eerstvolgende datum waarop de convenanten worden getoetst, werd uitgesteld van 31 maart naar 30 september volgend jaar. IMTECH denkt de herziene convenanten voor of tijdens de publicatie van het jaarresultaat op 18 maart 2014 bekend te maken. De nieuwe bankafspraken waren nodig omdat de resultaten van het bedrijf zich langzamer dan verwacht herstellen, met name in Duitsland. Met versoepelde bankconvenanten in de eerste twee kwartalen krijgen zowel IMTECH als zijn financiers meer ademruimte. De technisch dienstverlener kan zich richten op herstructurering van de activiteiten terwijl zijn kredietverstrekkers meer tijd hebben te studeren op de financiële situatie van het bedrijf. ABN Amro heeft altijd gewezen op het gevaar van convenantbreuk in de eerste helft van het komend jaar en in het licht daarvan is dit positief nieuws. De ommekeer bij IMTECH is niet in een handomdraai te realiseren. Een operationele EBITDA-marge in 2015 betekent dat er nog veel werk is te verzetten voor het bedrijf. Ondanks het overduidelijke positieve nieuws maken de economen van ABN Amro nog altijd zorgen over de waardering van IMTECH. Daarom verandert de opinie Verkopen voor het aandeel niet.