Aanleiding hiervoor is een plan van de Europese Commissie waarin besproken wordt hoe de belastingbetalers in de toekomst beschermd kunnen worden door de houders van senior obligaties van banken te laten meebetalen bij een bankencrisis.

Dit plan, waarvan een voorlopige versie afgelopen dinsdag is uitgelekt, is vorige week donderdag aan het einde van de dag gepubliceerd. Het lijkt erop dat de soep niet zo heet gegeten wordt als die wordt opgediend.

Juridisch is een en ander nog niet zo eenvoudig met alle verschillende lidstaten, zo merkt Theodoor Gilissen Bankiers op. Toch wordt er wel gevreesd dat banken minder makkelijk kapitaal zullen kunnen ophalen als gevolg van deze ontwikkelingen.

Aanleiding hiervoor is een plan van de Europese Commissie waarin besproken wordt hoe de belastingbetalers in de toekomst beschermd kunnen worden door de houders van senior obligaties van banken te laten meebetalen bij een bankencrisis. Dit plan, waarvan een voorlopige versie afgelopen dinsdag is uitgelekt, is vorige week donderdag aan het einde van de dag gepubliceerd. Het lijkt erop dat de soep niet zo heet gegeten wordt als die wordt opgediend. Juridisch is een en ander nog niet zo eenvoudig met alle verschillende lidstaten, zo merkt Theodoor Gilissen Bankiers op. Toch wordt er wel gevreesd dat banken minder makkelijk kapitaal zullen kunnen ophalen als gevolg van deze ontwikkelingen.