En dat patroon is volgens Geert Van Herck van Leleux het volgende: bij elke fase in het beursherstel vanaf september/oktober 2011 zijn het de financiële waarden (banken en verzekeraars) geweest die de grootste bijdrage leverden aan het beursherstel. Nu is het niet anders.

Veel heeft natuurlijk ook te maken met het wegebben van de paniek rond de schuldencrisis in Zuid-Europa. De spectaculaire daling van de langetermijnrentevoeten in o.a. Spanje en Italië is daar het beste voorbeeld van.

Het is natuurlijk juist dat de belangrijkste Europese banken en verzekeraars hun blootstelling aan deze landen fors hebben teruggeschroefd.

Maar het sentiment speelt hier wel een belangrijke rol: het opduiken van financiële stress rond de Europese schuldencrisis leidt tot een neerwaartse correctie op de beurzen (met de financiële sector voorop).

Het wegebben van financiële stress doet de beurzen opleven en hiervan profiteren de banken en verzekeraars het meest. Dit fenomeen is nu ook volop bezig.

Sommige financiële waarden zijn al opwaarts uitgebroken, Van Herck rekent erop dat Aegon deze beweging in de komende dagen en weken ook zal inzetten. Het advies van Geert Van Herck is kopen.

En dat patroon is volgens Geert Van Herck van Leleux het volgende: bij elke fase in het beursherstel vanaf september/oktober 2011 zijn het de financiële waarden (banken en verzekeraars) geweest die de grootste bijdrage leverden aan het beursherstel. Nu is het niet anders. Veel heeft natuurlijk ook te maken met het wegebben van de paniek rond de schuldencrisis in Zuid-Europa. De spectaculaire daling van de langetermijnrentevoeten in o.a. Spanje en Italië is daar het beste voorbeeld van. Het is natuurlijk juist dat de belangrijkste Europese banken en verzekeraars hun blootstelling aan deze landen fors hebben teruggeschroefd. Maar het sentiment speelt hier wel een belangrijke rol: het opduiken van financiële stress rond de Europese schuldencrisis leidt tot een neerwaartse correctie op de beurzen (met de financiële sector voorop). Het wegebben van financiële stress doet de beurzen opleven en hiervan profiteren de banken en verzekeraars het meest. Dit fenomeen is nu ook volop bezig. Sommige financiële waarden zijn al opwaarts uitgebroken, Van Herck rekent erop dat Aegon deze beweging in de komende dagen en weken ook zal inzetten. Het advies van Geert Van Herck is kopen.