Er is nogal wat opschudding ontstaan over deze maatregel, want de China Banking Regulatory Commission wil rekening houden met een daling van de vastgoedprijzen met 60%.

In mei was de China Banking Regulatory Commission van plan om rekening te houden met een daling van de vastgoedprijzen met maar 30%.

De commissie verzekerde echter afgelopen weekend dat de stress tests helemaal niets zeggen over de situatie op de vastgoedmarkten of op andere financiële markten.

De China Banking Regulatory Commission verklaarde nadrukkelijk geen enkele uitspraak te willen doen over het feit of de vastgoedprijzen al dan niet overgewaardeerd zijn.

Er is nogal wat opschudding ontstaan over deze maatregel, want de China Banking Regulatory Commission wil rekening houden met een daling van de vastgoedprijzen met 60%. In mei was de China Banking Regulatory Commission van plan om rekening te houden met een daling van de vastgoedprijzen met maar 30%. De commissie verzekerde echter afgelopen weekend dat de stress tests helemaal niets zeggen over de situatie op de vastgoedmarkten of op andere financiële markten. De China Banking Regulatory Commission verklaarde nadrukkelijk geen enkele uitspraak te willen doen over het feit of de vastgoedprijzen al dan niet overgewaardeerd zijn.