Het gewicht van de financiële sector in de Standard & Poor's 500 Index is namelijk groter dan ooit tevoren in de afgelopen zeven jaar. Kolovos baseert zich voornamelijk op het technische plaatje bij een aantal zwaargewichten in de financiële sector.

De koers van Goldman Sachs heeft op de chart een rounding-top pattern gevormd en hetzelfde beeld duikt op in de charts van JPMorgan Chase & Co. en Morgan Stanley.

Deze drie aandelen zijn al in een dalende trend beland en die kan in de komende dagen en weken nog een verlengstuk krijgen. De financials mogen volgens Kolovos in de huidige marktomstandigheden als een betrouwbare barometer voor de evolutie van de beurskoersen worden beschouwd.

Het is opvallend dat de vermelde financials tot dusver veel slechter hebben gepresteerd dan de Standard & Poor's 500 Index, wat als een negatief signaal moet worden beschouwd.

Het gewicht van de financiële sector in de Standard & Poor's 500 Index is namelijk groter dan ooit tevoren in de afgelopen zeven jaar. Kolovos baseert zich voornamelijk op het technische plaatje bij een aantal zwaargewichten in de financiële sector. De koers van Goldman Sachs heeft op de chart een rounding-top pattern gevormd en hetzelfde beeld duikt op in de charts van JPMorgan Chase & Co. en Morgan Stanley. Deze drie aandelen zijn al in een dalende trend beland en die kan in de komende dagen en weken nog een verlengstuk krijgen. De financials mogen volgens Kolovos in de huidige marktomstandigheden als een betrouwbare barometer voor de evolutie van de beurskoersen worden beschouwd. Het is opvallend dat de vermelde financials tot dusver veel slechter hebben gepresteerd dan de Standard & Poor's 500 Index, wat als een negatief signaal moet worden beschouwd.