Dat geldt zelfs voor grote banken, aldus Bernanke. De belangrijkste les die we uit de crisis hebben geleerd is dat het too-big-to-fail probleem moet opgelost worden. Hoe, dat liet Bernanke in het midden.

Volgens de FED-voorzitter was het onmogelijk om Lehman Brothers van het bankroet te redden in 2008 omdat de bank te weinig steun genoot om een krediet vast te krijgen.

De too-big-to-fail banken waren zowel de oorzaken van de crisis als de belangrijkste slachtoffers van de crisis. Bernanke stelt dat het onmogelijk is om alle crisissen te voorspellen, maar too-big-to-fail zou in de toekomst toch geen problemen meer mogen opleveren.

Dat geldt zelfs voor grote banken, aldus Bernanke. De belangrijkste les die we uit de crisis hebben geleerd is dat het too-big-to-fail probleem moet opgelost worden. Hoe, dat liet Bernanke in het midden. Volgens de FED-voorzitter was het onmogelijk om Lehman Brothers van het bankroet te redden in 2008 omdat de bank te weinig steun genoot om een krediet vast te krijgen. De too-big-to-fail banken waren zowel de oorzaken van de crisis als de belangrijkste slachtoffers van de crisis. Bernanke stelt dat het onmogelijk is om alle crisissen te voorspellen, maar too-big-to-fail zou in de toekomst toch geen problemen meer mogen opleveren.