De dekkingsgraad van de liquiditeiten, bedoeld om plotse geldopnames op te kunnen vangen, zal vanaf nu meer rekening houden met activa zoals bepaalde aandelen, obligaties en hypotheekeffecten. Voordien hield de ratio enkel rekening met liquiditeiten in de strikte zin van het woord en met bepaalde overheidsobligaties.

De agenda werd ook herzien. De nieuwe dekkingsgraad zal progressief ingevoerd worden tussen 2015 en 2019, terwijl tot nu toe gepland was dat de nieuwe norm al vanaf 2015 ten volle van kracht zou zijn.

De versoepeling van de eisen betreffende de liquiditeiten is meer dan welkom. Veel financiële instellingen hadden het moeilijker om zich aan te passen aan de nieuwe dekkingsgraad dan aan de nieuwe solvabiliteitsregels (betreffende het eigen vermogen).

De dekkingsgraad van de liquiditeiten, bedoeld om plotse geldopnames op te kunnen vangen, zal vanaf nu meer rekening houden met activa zoals bepaalde aandelen, obligaties en hypotheekeffecten. Voordien hield de ratio enkel rekening met liquiditeiten in de strikte zin van het woord en met bepaalde overheidsobligaties.De agenda werd ook herzien. De nieuwe dekkingsgraad zal progressief ingevoerd worden tussen 2015 en 2019, terwijl tot nu toe gepland was dat de nieuwe norm al vanaf 2015 ten volle van kracht zou zijn.De versoepeling van de eisen betreffende de liquiditeiten is meer dan welkom. Veel financiële instellingen hadden het moeilijker om zich aan te passen aan de nieuwe dekkingsgraad dan aan de nieuwe solvabiliteitsregels (betreffende het eigen vermogen).