Kleinere bedrijven beschikken echter niet op over de mogelijkheid om beroep te doen op de kapitaalmarkten. President Barack Obama wil dan ook een bedrag van 300 miljard dollar aan kredieten toestaan voor kleinere bedrijven.

De Amerikaanse overheid hoopt dat het verlenen van deze kredieten een hefboomeffect gaat uitoefenen. Dankzij de toegestane kredieten gaan de banken mogelijk ook meer toeschietelijk worden.

Hetzelfde effect speelt ook bij bedrijfsobligaties. Bedrijven die succesvol een beroep weten te doen op de kapitaalmarkten hebben ook een voet tussen de deur bij de banken. Tegen die achtergrond kan het uitgeven van een bedrijfsobligatie als een bewijs van vertrouwen worden beschouwd.

Kleinere bedrijven beschikken echter niet op over de mogelijkheid om beroep te doen op de kapitaalmarkten. President Barack Obama wil dan ook een bedrag van 300 miljard dollar aan kredieten toestaan voor kleinere bedrijven. De Amerikaanse overheid hoopt dat het verlenen van deze kredieten een hefboomeffect gaat uitoefenen. Dankzij de toegestane kredieten gaan de banken mogelijk ook meer toeschietelijk worden. Hetzelfde effect speelt ook bij bedrijfsobligaties. Bedrijven die succesvol een beroep weten te doen op de kapitaalmarkten hebben ook een voet tussen de deur bij de banken. Tegen die achtergrond kan het uitgeven van een bedrijfsobligatie als een bewijs van vertrouwen worden beschouwd.