Vrijdag werden de resultaten van Wells Fargo en JP Morgan Chase goed onthaald, hoewel laatstgenoemde een veel groter dan verwacht tradingverlies bekendmaakte. De financiële sector is in de afgelopen weken verschillende keren op een negatieve manier in het nieuws gekomen.

Er was natuurlijk de manipulatie van de LIBOR door een groep banken, maar ook verschillende kleinere schandalen deden in de Verenigde Staten heel wat stof opwaaien.

Er was de half mislukte IPO van Facebook, terwijl vorige week de futures broker PGFBest moest bekennen dat er gelden van klanten verloren zijn gegaan.

Stroom kwartaalcijfers komt op gang

De afgelopen week begon het resultatenseizoen (tweede kwartaal) traditioneel met de Amerikaanse aluminiumproducent Alcoa, die positieve resultaten bekend maakte. In Nederland volgde Ballast Nedam met een winstwaarschuwing voor de rest van het jaar als gevolg van verslechterde marktvooruitzichten.

Deze week zal de stroom publicaties volgens ABN Amro echt goed op gang komen. In de Verenigde Staten komt een aantal grote banken met cijfers (Goldman Sachs, Morgan Stanley en Bank of America) en ook een aantal IT-bedrijven zoals Google, Yahoo en Microsoft.

Daarnaast is Coca Cola natuurlijk een aansprekende naam. In Nederland zal de aandacht uitgaan naar ASML en AkzoNobel, in België onder andere naar Exmar, CMB en Barco. Op macro-economisch gebied kijken we met belangstelling naar de consumptieprijzen in de eurozone en de Verenigde Staten en daarnaast naar gegevens over de Amerikaanse huizenmarkt.

Vrijdag werden de resultaten van Wells Fargo en JP Morgan Chase goed onthaald, hoewel laatstgenoemde een veel groter dan verwacht tradingverlies bekendmaakte. De financiële sector is in de afgelopen weken verschillende keren op een negatieve manier in het nieuws gekomen. Er was natuurlijk de manipulatie van de LIBOR door een groep banken, maar ook verschillende kleinere schandalen deden in de Verenigde Staten heel wat stof opwaaien. Er was de half mislukte IPO van Facebook, terwijl vorige week de futures broker PGFBest moest bekennen dat er gelden van klanten verloren zijn gegaan. Stroom kwartaalcijfers komt op gang De afgelopen week begon het resultatenseizoen (tweede kwartaal) traditioneel met de Amerikaanse aluminiumproducent Alcoa, die positieve resultaten bekend maakte. In Nederland volgde Ballast Nedam met een winstwaarschuwing voor de rest van het jaar als gevolg van verslechterde marktvooruitzichten. Deze week zal de stroom publicaties volgens ABN Amro echt goed op gang komen. In de Verenigde Staten komt een aantal grote banken met cijfers (Goldman Sachs, Morgan Stanley en Bank of America) en ook een aantal IT-bedrijven zoals Google, Yahoo en Microsoft. Daarnaast is Coca Cola natuurlijk een aansprekende naam. In Nederland zal de aandacht uitgaan naar ASML en AkzoNobel, in België onder andere naar Exmar, CMB en Barco. Op macro-economisch gebied kijken we met belangstelling naar de consumptieprijzen in de eurozone en de Verenigde Staten en daarnaast naar gegevens over de Amerikaanse huizenmarkt.