Sommige hebben bewust hun risicomodellen naar beneden aangepast om zo te kunnen voldoen aan de eisen opgelegd qua solvabiliteit. Bovendien zou ook de waarde van een aantal activa systematisch zijn overschat. Het spreekt voor zichzelf dat dergelijke strategie niet zonder gevolgen kan blijven.

Recent waren er problemen met banken in Oostenrijk (Erste Bank) en Portugal (Banco Espirito Santo). Daarmee wordt het voorstel van president Mario Draghi van de Europese Centrale Bank weer actueel, die een bail-out plan voor de Europese banken ter waarde van 1000 miljard euro voorstelde.

Sommige hebben bewust hun risicomodellen naar beneden aangepast om zo te kunnen voldoen aan de eisen opgelegd qua solvabiliteit. Bovendien zou ook de waarde van een aantal activa systematisch zijn overschat. Het spreekt voor zichzelf dat dergelijke strategie niet zonder gevolgen kan blijven. Recent waren er problemen met banken in Oostenrijk (Erste Bank) en Portugal (Banco Espirito Santo). Daarmee wordt het voorstel van president Mario Draghi van de Europese Centrale Bank weer actueel, die een bail-out plan voor de Europese banken ter waarde van 1000 miljard euro voorstelde.