De banken blijven de Spaanse achillespees, want op economisch en sociaal vlak heeft het land al heel wat maatregelen getroffen. George Magnus, senior economic adviser voor UBS Investment Bank in Londen, vreest dat de Spaanse banken tot 100 miljard euro gaan nodig hebben.

Spanje is misschien zelf aan de crisis ontsnapt, maar de vraag is volgens Magnus of de banken dat ook gaan kunnen doen. Algemeen gelooft hij dat we in een nieuwe fase van de crisis zijn beland.

De focus gaat daarbij opnieuw komen te liggen op de banken, eerder dan op landen. De banken hebben grote portefeuilles staatsobligaties in bezit en dat gaat zich nu tegen hen keren.

De banken blijven de Spaanse achillespees, want op economisch en sociaal vlak heeft het land al heel wat maatregelen getroffen. George Magnus, senior economic adviser voor UBS Investment Bank in Londen, vreest dat de Spaanse banken tot 100 miljard euro gaan nodig hebben. Spanje is misschien zelf aan de crisis ontsnapt, maar de vraag is volgens Magnus of de banken dat ook gaan kunnen doen. Algemeen gelooft hij dat we in een nieuwe fase van de crisis zijn beland. De focus gaat daarbij opnieuw komen te liggen op de banken, eerder dan op landen. De banken hebben grote portefeuilles staatsobligaties in bezit en dat gaat zich nu tegen hen keren.