De ECB heeft donderdag het herfinancieringstarief ongewijzigd gelaten, maar wel maatregelen bekendgemaakt waardoor de banken van liquiditeiten worden voorzien.

Banken kunnen deze maand onbeperkt inschrijven op 12-maands leningen bij de ECB en in december nog eens voor 13 maanden.

Daarnaast gaat de ECB voor Eur 40 mrd gedekte obligaties kopen om zo de markt voor deze obligaties weer op gang te helpen.

De Bank of England heeft eveneens maatregelen bekend gemaakt en gaat verdere steunaankopen verrichten voor een bedrag van GBP 75 mrd.

De ECB heeft donderdag het herfinancieringstarief ongewijzigd gelaten, maar wel maatregelen bekendgemaakt waardoor de banken van liquiditeiten worden voorzien. Banken kunnen deze maand onbeperkt inschrijven op 12-maands leningen bij de ECB en in december nog eens voor 13 maanden. Daarnaast gaat de ECB voor Eur 40 mrd gedekte obligaties kopen om zo de markt voor deze obligaties weer op gang te helpen. De Bank of England heeft eveneens maatregelen bekend gemaakt en gaat verdere steunaankopen verrichten voor een bedrag van GBP 75 mrd.