Wat er zou moeten gebeuren, is dat de leefbare banken geherkapitaliseerd worden en de niet-leefbare banken gesloten of geherstructureerd. Gebeurt dit niet, dan zal de kredietverstrekking naar de bedrijfswereld toe nog geruime tijd erg stroef verlopen.

Hetzelfde is gebeurd in Japan, waar na de crisis van de jaren 80 niets is ondernomen om de bankwereld gezond te maken. Het erkennen van verliezen op activa behoorde niet tot de Japanse bedrijfscultuur, waardoor er nauwelijks nog ruimte was voor kredietverstrekking. Exact hetzelfde scenario gebeurt nu in Europa.

Wat er zou moeten gebeuren, is dat de leefbare banken geherkapitaliseerd worden en de niet-leefbare banken gesloten of geherstructureerd. Gebeurt dit niet, dan zal de kredietverstrekking naar de bedrijfswereld toe nog geruime tijd erg stroef verlopen. Hetzelfde is gebeurd in Japan, waar na de crisis van de jaren 80 niets is ondernomen om de bankwereld gezond te maken. Het erkennen van verliezen op activa behoorde niet tot de Japanse bedrijfscultuur, waardoor er nauwelijks nog ruimte was voor kredietverstrekking. Exact hetzelfde scenario gebeurt nu in Europa.