Door deze leningen met een korting terug te kopen kunnen de banken volgens Theodoor Gilissen Bankiers een kapitaalwinst boeken, terwijl deze leningen onder Basel III toch niet meer meetellen als eigen vermogen.

Als de banken daarnaast de leningen omwisselen in gewone senior leningen hoeven ze er geen liquide middelen voor te gebruiken.

Hiermee versterkt de bank haar balans, wat nodig is om aan de nieuwe regels te voldoen. In tegenstelling tot 2009 wordt echter nauwelijks een premie geboden.

De belangstelling bij beleggers voor de ruil van Banco Santander is dan ook niet erg groot. Donderdag heeft de bank bekend gemaakt dat slechts 24% van de leningen waarop een bod is gedaan is aangemeld.

Door deze leningen met een korting terug te kopen kunnen de banken volgens Theodoor Gilissen Bankiers een kapitaalwinst boeken, terwijl deze leningen onder Basel III toch niet meer meetellen als eigen vermogen. Als de banken daarnaast de leningen omwisselen in gewone senior leningen hoeven ze er geen liquide middelen voor te gebruiken. Hiermee versterkt de bank haar balans, wat nodig is om aan de nieuwe regels te voldoen. In tegenstelling tot 2009 wordt echter nauwelijks een premie geboden. De belangstelling bij beleggers voor de ruil van Banco Santander is dan ook niet erg groot. Donderdag heeft de bank bekend gemaakt dat slechts 24% van de leningen waarop een bod is gedaan is aangemeld.