BAM verwacht dankzij kostenoverschrijdingen in het tweede kwartaal van 2014 €75 miljoen verlies te moeten nemen op 2 internationale projecten.

Om de kosten te compenseren, heeft BAM een kostenbesparingsprogramma van €100 miljoen aangekondigd. Dit moet eind volgend jaar gerealiseerd zijn. BAM zal daarnaast een programma starten om het werkkapitaal met €300 miljoen te verbeteren.

Ondanks de maatregelen denkt ABN Amro dat het mogelijk is dat BAM eind 2014 de kredietafspraken met banken zal schenden.

Men verwacht dat BAM zich in het tweede en derde kwartaal van 2014 nog aan de convenanten kan houden. Over de kwartalen daarna maken de analisten van de bank zich echter zorgen.

BAM verwacht dankzij kostenoverschrijdingen in het tweede kwartaal van 2014 €75 miljoen verlies te moeten nemen op 2 internationale projecten. Om de kosten te compenseren, heeft BAM een kostenbesparingsprogramma van €100 miljoen aangekondigd. Dit moet eind volgend jaar gerealiseerd zijn. BAM zal daarnaast een programma starten om het werkkapitaal met €300 miljoen te verbeteren. Ondanks de maatregelen denkt ABN Amro dat het mogelijk is dat BAM eind 2014 de kredietafspraken met banken zal schenden. Men verwacht dat BAM zich in het tweede en derde kwartaal van 2014 nog aan de convenanten kan houden. Over de kwartalen daarna maken de analisten van de bank zich echter zorgen.