Het is volgens de Frias namelijk weinig waarschijnlijk dat de eurozone de huidige crisis niet gaat overleven. Wanneer de euro wordt opgegeven, is een golf van devaluaties onvermijdelijk.

Wanneer Spanje, Italië, Griekenland, Portugal en Ierland hun (nieuwe) munt met 30% devalueren, zouden de totale verliezen voor de Duitse banken oplopen tot 120 miljard euro. Dat is ongeveer de helft van de balanswaarde van die banken.

Ook in het Verenigd Koninkrijk zouden de balansen van Barclays Plc, Royal Bank of Scotland Group Plc en Lloyds Banking Group Plc gehalveerd worden, met verliezen van ongeveer 80 miljard euro.

Dat is dan nog alleen maar het lot van de banken, ook de investeringen van grote Europese bedrijven als Siemens, Tesco enzovoort gaan fors in waarde dalen. De Frias concludeert daarom dat de euro zal gered worden, wat betekent dat de Europese bankaandelen met 50, 70 tot 80% ondergewaardeerd zijn.

Het is volgens de Frias namelijk weinig waarschijnlijk dat de eurozone de huidige crisis niet gaat overleven. Wanneer de euro wordt opgegeven, is een golf van devaluaties onvermijdelijk. Wanneer Spanje, Italië, Griekenland, Portugal en Ierland hun (nieuwe) munt met 30% devalueren, zouden de totale verliezen voor de Duitse banken oplopen tot 120 miljard euro. Dat is ongeveer de helft van de balanswaarde van die banken. Ook in het Verenigd Koninkrijk zouden de balansen van Barclays Plc, Royal Bank of Scotland Group Plc en Lloyds Banking Group Plc gehalveerd worden, met verliezen van ongeveer 80 miljard euro. Dat is dan nog alleen maar het lot van de banken, ook de investeringen van grote Europese bedrijven als Siemens, Tesco enzovoort gaan fors in waarde dalen. De Frias concludeert daarom dat de euro zal gered worden, wat betekent dat de Europese bankaandelen met 50, 70 tot 80% ondergewaardeerd zijn.