Want deze sector heeft nog steeds een belangrijk gewicht in de nationale beursindices. De reden achter de opvering van de bankaandelen ?

Daarvoor moeten we volgens Leleux niet ver zoeken : de schuldperikelen van Ierland lijken achter de rug en de vrees dat Spanje het volgende slachtoffer zou worden is (tijdelijk ?) van de baan.

Een zweem van opluchting gaat door de markten en de sector die het meest te lijden had, wordt door internationale beleggers als eerste terug opgepikt !

De ontspanning op de obligatiemarkten speelt ook zijn rol want doordat de koersen van de staatsobligaties weer (tijdelijk ?) hoger gaan, neemt de vrees voor waardeverminderingen (dus hogere kosten en lagere nettowinst) af.

Want deze sector heeft nog steeds een belangrijk gewicht in de nationale beursindices. De reden achter de opvering van de bankaandelen ? Daarvoor moeten we volgens Leleux niet ver zoeken : de schuldperikelen van Ierland lijken achter de rug en de vrees dat Spanje het volgende slachtoffer zou worden is (tijdelijk ?) van de baan. Een zweem van opluchting gaat door de markten en de sector die het meest te lijden had, wordt door internationale beleggers als eerste terug opgepikt ! De ontspanning op de obligatiemarkten speelt ook zijn rol want doordat de koersen van de staatsobligaties weer (tijdelijk ?) hoger gaan, neemt de vrees voor waardeverminderingen (dus hogere kosten en lagere nettowinst) af.