In plaats van een garantie van het behoud van hun spaartegoeden, heeft de Cypriotische regering onder dwang van Duitsland een deel van dat spaargeld aangeslagen.

Daarmee is de vrees voor een bank run op Europese schaal toegenomen en dat zou niet of niet minder dan een complete ramp zijn.

Het bedrag noodzakelijk voor de redding van de Europese banken zou zo groot zijn dat het zelfs het Internationaal Monetair Fonds het niet kan ophoesten.

Het gevolg zou zijn dat de Europese economie bij wijze van spreken een hartaanval krijgt. Daarmee zou er echter een sneeuwbal aan het rollen gaan die onmogelijk nog te stoppen valt. Uiteindelijk zouden ook de Amerikaanse en de Chinese economie mee onderuit gaan.

In plaats van een garantie van het behoud van hun spaartegoeden, heeft de Cypriotische regering onder dwang van Duitsland een deel van dat spaargeld aangeslagen. Daarmee is de vrees voor een bank run op Europese schaal toegenomen en dat zou niet of niet minder dan een complete ramp zijn. Het bedrag noodzakelijk voor de redding van de Europese banken zou zo groot zijn dat het zelfs het Internationaal Monetair Fonds het niet kan ophoesten. Het gevolg zou zijn dat de Europese economie bij wijze van spreken een hartaanval krijgt. Daarmee zou er echter een sneeuwbal aan het rollen gaan die onmogelijk nog te stoppen valt. Uiteindelijk zouden ook de Amerikaanse en de Chinese economie mee onderuit gaan.