De Bank of Korea heeft die basisrente sinds het uitbreken van de crisis zesmaal verlaagd. De export van Zuid-Korea werd namelijk hard geraakt door een forse uitval van de export.

De vierde grootste Aziatische economie lijkt de crisis echter te hebben overwonnen. Het Koreaanse BBP is nu al twee kwartalen op rij gegroeid, zodat de recessie achter de rug is.

Enkele uitspraken van gouverneur Lee Seong-tae van de Bank of Korea hebben het vermoeden versterkt dat de Koreaanse centrale bank eerder vroeg dan laat haar basisrente gaat optrekken.

Dat zal dus niet voor deze maand zijn, maar er wordt nu al druk gespeculeerd over een renteverhoging in november. De Australische centrale bank gaf eerder deze week al het goede voorbeeld door haar basisrente op te trekken.

Morgan Stanley gelooft inderdaad dat de Koreaanse rente in november zal worden verhoogd. De economie van het land groeide met 2,60% tijdens het tweede kwartaal, na een beperkte stijging in het eerste kwartaal.

De Bank of Korea heeft die basisrente sinds het uitbreken van de crisis zesmaal verlaagd. De export van Zuid-Korea werd namelijk hard geraakt door een forse uitval van de export. De vierde grootste Aziatische economie lijkt de crisis echter te hebben overwonnen. Het Koreaanse BBP is nu al twee kwartalen op rij gegroeid, zodat de recessie achter de rug is. Enkele uitspraken van gouverneur Lee Seong-tae van de Bank of Korea hebben het vermoeden versterkt dat de Koreaanse centrale bank eerder vroeg dan laat haar basisrente gaat optrekken. Dat zal dus niet voor deze maand zijn, maar er wordt nu al druk gespeculeerd over een renteverhoging in november. De Australische centrale bank gaf eerder deze week al het goede voorbeeld door haar basisrente op te trekken. Morgan Stanley gelooft inderdaad dat de Koreaanse rente in november zal worden verhoogd. De economie van het land groeide met 2,60% tijdens het tweede kwartaal, na een beperkte stijging in het eerste kwartaal.