In dat scenario past uiteraard een zwakke yen, want een zwakke munt wakkert de export aan. De yen is in eerste instantie inderdaad verzwakt tegenover de dollar, maar het effect van Abenomics lijkt momenteel wat uitgewerkt. De Bank of Japan zal dus nog meer moeten doen om koers van de yen te doen dalen.

Sean Callow, senior currency strategist bij Westpac, gelooft dat dit inderdaad zal gebeuren, hij verwacht dat de Japanse centrale bank binnenkort nog meer stimulerende maatregelen zal aankondigen. De Bank of Japan zal hoe dan ook blijven mikken op een verdere verzwakking van de koers van de yen.

In dat scenario past uiteraard een zwakke yen, want een zwakke munt wakkert de export aan. De yen is in eerste instantie inderdaad verzwakt tegenover de dollar, maar het effect van Abenomics lijkt momenteel wat uitgewerkt. De Bank of Japan zal dus nog meer moeten doen om koers van de yen te doen dalen. Sean Callow, senior currency strategist bij Westpac, gelooft dat dit inderdaad zal gebeuren, hij verwacht dat de Japanse centrale bank binnenkort nog meer stimulerende maatregelen zal aankondigen. De Bank of Japan zal hoe dan ook blijven mikken op een verdere verzwakking van de koers van de yen.