Haruhiko Kuroda herhaalde nogmaals dat de in april getroffen maatregelen noodzakelijk en voldoende waren om het doelwit van 2% inflatie te bereiken.

Bovendien zal Abenomics op verschillende manieren de economie blijven ondersteunen, ook via een toename van het aantal toegestane kredieten.

Maar daarom is het absoluut noodzakelijk dat de rust op de obligatiemarkten terugkeert. De rente op de 10-jarige Japanse staatsobligatie is opnieuw gestegen tot boven 1% en een verdere stijging van de rente kan de Japanse centrale bank missen als kiespijn.

Haruhiko Kuroda herhaalde nogmaals dat de in april getroffen maatregelen noodzakelijk en voldoende waren om het doelwit van 2% inflatie te bereiken. Bovendien zal Abenomics op verschillende manieren de economie blijven ondersteunen, ook via een toename van het aantal toegestane kredieten. Maar daarom is het absoluut noodzakelijk dat de rust op de obligatiemarkten terugkeert. De rente op de 10-jarige Japanse staatsobligatie is opnieuw gestegen tot boven 1% en een verdere stijging van de rente kan de Japanse centrale bank missen als kiespijn.