De Bank of Japan stelt vast dat de hernieuwde onrust op de sociale markten het economisch herstel kan afremmen of zelfs tot stilstand brengen. De risico's op een afkoeling van de groei zijn in de afgelopen dagen gevoelig toegenomen.

De Japanse centrale bank verklaarde niet te zullen aarzelen met ingrijpen wanneer de omstandigheden dit noodzakelijk maken. Bijkomende maatregelen zullen worden genomen indien deze zich opdringen, aldus Shirakawa.

Op de valutamarkten is de koers van de yen inmiddels verder gestegen ten opzichte van de dollar. Ook de dure yen blijft een aanhoudende bron van kopzorgen voor de Bank of Japan.

De Bank of Japan stelt vast dat de hernieuwde onrust op de sociale markten het economisch herstel kan afremmen of zelfs tot stilstand brengen. De risico's op een afkoeling van de groei zijn in de afgelopen dagen gevoelig toegenomen. De Japanse centrale bank verklaarde niet te zullen aarzelen met ingrijpen wanneer de omstandigheden dit noodzakelijk maken. Bijkomende maatregelen zullen worden genomen indien deze zich opdringen, aldus Shirakawa. Op de valutamarkten is de koers van de yen inmiddels verder gestegen ten opzichte van de dollar. Ook de dure yen blijft een aanhoudende bron van kopzorgen voor de Bank of Japan.