Daarnaast wil de Japanse centrale bank ook het deflatiegevaar bezweren. De basisrente bedroeg in Japan maar 0,10%, zodat een verdere verlaging geen zin had.

De Bank of Japan handhaaft die superlage rente, maar stelt anderzijds goedkoop geld ter beschikking om de rente verder te drukken.

Het gaat om een bedrag van 10.000 miljard yen of 120 miljard dollar. De centrale bank en de regering zullen waar mogelijk samenwerken om de deflatie de baas te kunnen.

In een begeleidende verklaring stelde de Bank of Japan dat de economie weliswaar herstelt, maar dat het momentum nog onvoldoende is om de opleving in een hogere versnelling te brengen.

De centrale bank verwacht dat het economisch herstel ook in 2010 gematigd zal blijven.

Daarnaast wil de Japanse centrale bank ook het deflatiegevaar bezweren. De basisrente bedroeg in Japan maar 0,10%, zodat een verdere verlaging geen zin had. De Bank of Japan handhaaft die superlage rente, maar stelt anderzijds goedkoop geld ter beschikking om de rente verder te drukken. Het gaat om een bedrag van 10.000 miljard yen of 120 miljard dollar. De centrale bank en de regering zullen waar mogelijk samenwerken om de deflatie de baas te kunnen. In een begeleidende verklaring stelde de Bank of Japan dat de economie weliswaar herstelt, maar dat het momentum nog onvoldoende is om de opleving in een hogere versnelling te brengen. De centrale bank verwacht dat het economisch herstel ook in 2010 gematigd zal blijven.