Een woordvoerder van de centrale bank verklaarde dat de ramp grote druk op de Japanse economie heeft gelegd. De Bank of Japan verlaagde voor het eerst sinds oktober haar economische prognoses.

Daarnaast hield ze haar basisrente ongewijzigd. De economen van BNP Paribas SA en SMBC Nikko Securities Inc zijn er van overtuigd dat de Japanse economie zowel tijdens het eerste als tijdens het tweede kwartaal zal zijn gekrompen.

De Bank of Japan zal zelf tijdens haar volgende meeting haar voorspellingen betreffende de economische groei meer concreet naar beneden aanpassen.

Een woordvoerder van de centrale bank verklaarde dat de ramp grote druk op de Japanse economie heeft gelegd. De Bank of Japan verlaagde voor het eerst sinds oktober haar economische prognoses. Daarnaast hield ze haar basisrente ongewijzigd. De economen van BNP Paribas SA en SMBC Nikko Securities Inc zijn er van overtuigd dat de Japanse economie zowel tijdens het eerste als tijdens het tweede kwartaal zal zijn gekrompen. De Bank of Japan zal zelf tijdens haar volgende meeting haar voorspellingen betreffende de economische groei meer concreet naar beneden aanpassen.