Kuroda kondigde een versterking van het stimuleringsprogramma aan, waarbij op maandbasis voor 7000 miljard yen aan staatsobligaties zullen ingekocht worden. Nader Naeimi,head of dynamic asset allocation bij AMP Capital Investors Ltd., spreekt van een agressieve aanpak.

De Japanse central bank zal met andere woorden de geldpersen op volle snelheid laten draaien, in de hoop zo de Japanse economie weer op snelheid te krijgen.

Bovendien lijken er in de komende weken nog meer maatregelen op komst zijn. Succes kan echter niet gegarandeerd worden, de Bank of Japan speelt in deze kop of munt.

Kuroda kondigde een versterking van het stimuleringsprogramma aan, waarbij op maandbasis voor 7000 miljard yen aan staatsobligaties zullen ingekocht worden. Nader Naeimi,head of dynamic asset allocation bij AMP Capital Investors Ltd., spreekt van een agressieve aanpak. De Japanse central bank zal met andere woorden de geldpersen op volle snelheid laten draaien, in de hoop zo de Japanse economie weer op snelheid te krijgen. Bovendien lijken er in de komende weken nog meer maatregelen op komst zijn. Succes kan echter niet gegarandeerd worden, de Bank of Japan speelt in deze kop of munt.