De Japanse regering is ongerust over de fallout van de Griekse crisis, fallout die mogelijk ook Japan gaat bereiken. Het was de eerste keer in vijf maanden dat de Japanse centrale bank liquiditeiten ter beschikking stelde.

De Japanse eerste minister Yukio Hatoyama stelde vanmorgen dat zijn regering 'adequaat' zal reageren wanneer dat nodig zou zijn. Hatoyama is bezorgd over de gevolgen van de crisis op de Japanse economie die zich nog steeds in de herstelfase bevindt.

Voorlopig is er echter geen sprake van dat Japan op de wisselmarkten gaat tussenbeide komen om de koersstijging van de yen ten opzichte van de euro af te remmen.

De Japanse regering is ongerust over de fallout van de Griekse crisis, fallout die mogelijk ook Japan gaat bereiken. Het was de eerste keer in vijf maanden dat de Japanse centrale bank liquiditeiten ter beschikking stelde. De Japanse eerste minister Yukio Hatoyama stelde vanmorgen dat zijn regering 'adequaat' zal reageren wanneer dat nodig zou zijn. Hatoyama is bezorgd over de gevolgen van de crisis op de Japanse economie die zich nog steeds in de herstelfase bevindt. Voorlopig is er echter geen sprake van dat Japan op de wisselmarkten gaat tussenbeide komen om de koersstijging van de yen ten opzichte van de euro af te remmen.