De AEX steeg maandag met 0,6%, wat volgens Theodoor Gilissen Bankiers aanzienlijk is voor een dag die het doen moet

zonder de richtinggevende Amerikaanse markt.

De beurzen liepen enthousiast vooruit op de stimuleringsmaatregelen die de Japanse centrale bank vandaag zou gaan aankondigen.

Gisterenmorgen werd bekend dat de centrale bank zoals verwacht de inflatiedoelstelling naar 2% verhoogt en dat de bank 13.000 mrd yen (Eur 109 mrd) per maand aan staatspapier gaat opkopen - zonder einddatum aan te kondigen en te beginnen in januari 2014.

De markt reageerde wat teleurgesteld, want de markt moet een jaar wachten op het begin van de kwantitatieve verruiming. De omvang van de extra kwantitatieve verruiming was echter wat groter dan de markt had verwacht, afgaande van een onderzoek van Bloomberg, dat op 10.000 mrd yen uitkwam.

De AEX steeg maandag met 0,6%, wat volgens Theodoor Gilissen Bankiers aanzienlijk is voor een dag die het doen moet zonder de richtinggevende Amerikaanse markt. De beurzen liepen enthousiast vooruit op de stimuleringsmaatregelen die de Japanse centrale bank vandaag zou gaan aankondigen. Gisterenmorgen werd bekend dat de centrale bank zoals verwacht de inflatiedoelstelling naar 2% verhoogt en dat de bank 13.000 mrd yen (Eur 109 mrd) per maand aan staatspapier gaat opkopen - zonder einddatum aan te kondigen en te beginnen in januari 2014. De markt reageerde wat teleurgesteld, want de markt moet een jaar wachten op het begin van de kwantitatieve verruiming. De omvang van de extra kwantitatieve verruiming was echter wat groter dan de markt had verwacht, afgaande van een onderzoek van Bloomberg, dat op 10.000 mrd yen uitkwam.