Maar dat heeft de Bank of Japan in het verleden ook al niet gedaan. De centrale bank zal het nu moeilijker krijgen om de koers van de yen naar omlaag te praten, maar volgens Turner zal ze dat werk door de regering laten doen.

Bovendien zal duidelijk worden beklemtoond dat de eerste reden van het Japans ingrijpen het terugdringen van de deflatie is.

Turner denkt dat het slechts een kwestie van tijd zal worden alvorens voor een dollar 100 yen en zelfs meer betaald zal worden.

Financieminister Taro Aso is van mening dat een sterker Japan een positieve invloed zal hebben op de wereldeconomie, zodat het in ieders belang is dat de Japanse economie weer op snelheid komt.

Maar dat heeft de Bank of Japan in het verleden ook al niet gedaan. De centrale bank zal het nu moeilijker krijgen om de koers van de yen naar omlaag te praten, maar volgens Turner zal ze dat werk door de regering laten doen. Bovendien zal duidelijk worden beklemtoond dat de eerste reden van het Japans ingrijpen het terugdringen van de deflatie is. Turner denkt dat het slechts een kwestie van tijd zal worden alvorens voor een dollar 100 yen en zelfs meer betaald zal worden. Financieminister Taro Aso is van mening dat een sterker Japan een positieve invloed zal hebben op de wereldeconomie, zodat het in ieders belang is dat de Japanse economie weer op snelheid komt.