Dat is geen goed nieuws voor de Japanse exportgerichte bedrijven, die alle moeite van de wereld hebben om hun producten op de wereldmarkten gesleten te krijgen. De roep om interventies wordt dan ook steeds groter.

In de afgelopen dagen is de koers van de yen dan ook opnieuw wat verzwakt, precies vanwege de vrees voor interventies. Op de laatste meeting van de Bank of Japan heerste een soort paniekstemming.

De kans bestaat dat de Bank of Japan volgende week op een speciale meeting de monetaire politiek gaan bespreken. Op welke manier ze eventueel wil tussenbeide komen, is nog niet duidelijk.

Dat is geen goed nieuws voor de Japanse exportgerichte bedrijven, die alle moeite van de wereld hebben om hun producten op de wereldmarkten gesleten te krijgen. De roep om interventies wordt dan ook steeds groter. In de afgelopen dagen is de koers van de yen dan ook opnieuw wat verzwakt, precies vanwege de vrees voor interventies. Op de laatste meeting van de Bank of Japan heerste een soort paniekstemming. De kans bestaat dat de Bank of Japan volgende week op een speciale meeting de monetaire politiek gaan bespreken. Op welke manier ze eventueel wil tussenbeide komen, is nog niet duidelijk.