In de toelichting op de cijfers zei gouverneur Masaaki Shirakawa nog niets concreets over het stopzetten van het programma voor de inkoop van bedrijfsobligaties. De stemming over het handhaven van de monetaire politiek verliep unaniem.

Anderzijds is Shirakawa optimistischer over de economie, die volgens hem weer is beginnen aan te trekken. Bovendien lijkt ook de situatie op de kredietmarkten zich te stabiliseren.

Toch evolueert de Bank of Japan de situatie voortdurend, waarbij op het geschikte moment zal worden besloten om het programma voor inkoop van bedrijfsobligaties stop te zetten.

Mari Iwashita, econoom bij Nikko Cordial Securities in Tokio, merkt op dat de centrale bank niet over één nacht ijs wil gaan. Dat heeft onder andere te maken met de evolutie van de koers van de yen, die niet te snel mag gaan stijgen.

In de toelichting op de cijfers zei gouverneur Masaaki Shirakawa nog niets concreets over het stopzetten van het programma voor de inkoop van bedrijfsobligaties. De stemming over het handhaven van de monetaire politiek verliep unaniem. Anderzijds is Shirakawa optimistischer over de economie, die volgens hem weer is beginnen aan te trekken. Bovendien lijkt ook de situatie op de kredietmarkten zich te stabiliseren. Toch evolueert de Bank of Japan de situatie voortdurend, waarbij op het geschikte moment zal worden besloten om het programma voor inkoop van bedrijfsobligaties stop te zetten. Mari Iwashita, econoom bij Nikko Cordial Securities in Tokio, merkt op dat de centrale bank niet over één nacht ijs wil gaan. Dat heeft onder andere te maken met de evolutie van de koers van de yen, die niet te snel mag gaan stijgen.