De basisrente blijft ongewijzigd op 0,10%, een beslissing die overigens algemeen was verwacht. De rente in Japan staat al zo laag sinds december, toen ze werd verlaagd van 0,30% naar 0,10%.

De Japanse economie vertoont sporen van herstel, zo liet de Bank of Japan in de toelichting op de beslissing weten. De ondertoon is van de centrale bank is optimistischer, want ze liet ook weten dat de economische achteruitgang is stilgevallen.

De export lijkt opnieuw aan te trekken, terwijl ook de investeringen van de overheid in de economie de opleving hebben gestimuleerd. Het juni-kwartaal gaf voor het eerst een groei van het BBP te zien, nadat de economie gedurende een jaar was gekrompen.

Anderzijds zijn er nog heel wat problemen op te lossen, met de werkloosheid als belangrijkste. Die staat nu op een recordhoogte van 5,70%, terwijl de lonen onder druk staan.

De basisrente blijft ongewijzigd op 0,10%, een beslissing die overigens algemeen was verwacht. De rente in Japan staat al zo laag sinds december, toen ze werd verlaagd van 0,30% naar 0,10%. De Japanse economie vertoont sporen van herstel, zo liet de Bank of Japan in de toelichting op de beslissing weten. De ondertoon is van de centrale bank is optimistischer, want ze liet ook weten dat de economische achteruitgang is stilgevallen. De export lijkt opnieuw aan te trekken, terwijl ook de investeringen van de overheid in de economie de opleving hebben gestimuleerd. Het juni-kwartaal gaf voor het eerst een groei van het BBP te zien, nadat de economie gedurende een jaar was gekrompen. Anderzijds zijn er nog heel wat problemen op te lossen, met de werkloosheid als belangrijkste. Die staat nu op een recordhoogte van 5,70%, terwijl de lonen onder druk staan.