De overnight lending rate blijft ongewijzigd op 0,10%. Vorige maand kondigde governeur Masaaki Shirakawa van de Bank of Japan een verlening van het kredietversoepelend programma tot het einde van dit jaar aan.

Ditmaal was van bijkomende maatregelen geen sprake. Volgens Shirakawa lijkt de Japanse economie uit te bodemen, maar is het nog te vroeg om al van een opleving te spreken.

Zowel de import als de export zijn iets aan de beterhand, maar anderzijds zijn de consumentenbestedingen en de bedrijfsinvesteringen nog steeds zwak. De vooruitzichten zien er op in beide laatstgenoemde gevallen 'onzeker' uit.

De overnight lending rate blijft ongewijzigd op 0,10%. Vorige maand kondigde governeur Masaaki Shirakawa van de Bank of Japan een verlening van het kredietversoepelend programma tot het einde van dit jaar aan. Ditmaal was van bijkomende maatregelen geen sprake. Volgens Shirakawa lijkt de Japanse economie uit te bodemen, maar is het nog te vroeg om al van een opleving te spreken. Zowel de import als de export zijn iets aan de beterhand, maar anderzijds zijn de consumentenbestedingen en de bedrijfsinvesteringen nog steeds zwak. De vooruitzichten zien er op in beide laatstgenoemde gevallen 'onzeker' uit.