Die vertraging is het gevolg van het uitdoven van de stimuleringsmaatregelen die in verschillende landen aangekondigd werden. Daardoor zal de vraag naar Chinese producten vanuit het buitenland stil te vallen.

Anderzijds verhoogde de Japanse regering haar groeiprognose voor het fiscaal jaar dat loopt tot 31 maart. Er wordt nu gerekend op een groei met 2,60%, waar dat voordien maar 1,80% was.

Vervolgens zou de groei in 2010-2011 terugvallen tot 1,90%. Tegen de achtergrond van een verwachte groeivertraging hield de Bank of Japan haar basisrente ongewijzigd op 0,10%.

Seiji Shiraishi, hoofdeconoom bij HSBC Securities Japan Ltd. in Tokio, is van mening dat de groeiprognoses alleen maar bevestigen dat de Japanse economie in de komende maanden gaat vertragen.

Die vertraging is het gevolg van het uitdoven van de stimuleringsmaatregelen die in verschillende landen aangekondigd werden. Daardoor zal de vraag naar Chinese producten vanuit het buitenland stil te vallen. Anderzijds verhoogde de Japanse regering haar groeiprognose voor het fiscaal jaar dat loopt tot 31 maart. Er wordt nu gerekend op een groei met 2,60%, waar dat voordien maar 1,80% was. Vervolgens zou de groei in 2010-2011 terugvallen tot 1,90%. Tegen de achtergrond van een verwachte groeivertraging hield de Bank of Japan haar basisrente ongewijzigd op 0,10%. Seiji Shiraishi, hoofdeconoom bij HSBC Securities Japan Ltd. in Tokio, is van mening dat de groeiprognoses alleen maar bevestigen dat de Japanse economie in de komende maanden gaat vertragen.