Dat bedrag komt overeen met 76 miljard dollar of meer dan 45 miljard euro. In totaal heeft de Japanse centrale bank deze week al het kolossale bedrag van 34.000 miljard yen in het systeem gebracht.

De vraag is nu of de Bank of Japan ook gaat ingrijpen om de opmars van de yen af te remmen. Een te sterke munt kan namelijk het herstel van de Japanse economie in de weg staan.

Masafumi Yamamoto, chief currency strategist bij Barclays Bank Plc in Tokio, is van mening dat Japan gezien de huidige omstandigheden makkelijk toestemming gaat krijgen om te mogen interveniëren.

Dat bedrag komt overeen met 76 miljard dollar of meer dan 45 miljard euro. In totaal heeft de Japanse centrale bank deze week al het kolossale bedrag van 34.000 miljard yen in het systeem gebracht. De vraag is nu of de Bank of Japan ook gaat ingrijpen om de opmars van de yen af te remmen. Een te sterke munt kan namelijk het herstel van de Japanse economie in de weg staan. Masafumi Yamamoto, chief currency strategist bij Barclays Bank Plc in Tokio, is van mening dat Japan gezien de huidige omstandigheden makkelijk toestemming gaat krijgen om te mogen interveniëren.