Het Monetary Policy Committee van de Britse centrale bank zal haar basisrente in april, mei en juni telkens met een kwart procent verhogen, zo luidt het in een verslag van de industrievereniging.

Ook daarna kan de rente nog verder naar omhoog, zodat de Britse basisrente op het einde van dit jaar op een niveau van 2,75% zou staan. De hogere rente zou de economische groei niet noemenswaardig afremmen.

CBI Chief Economic Adviser Ian McCafferty is van mening dat de aanhoudend hoge prijzen voor energie en andere grondstoffen de Britse centrale bank bezorgd maken.

Het is inmiddels duidelijk geworden dat de inflatie niet zo sterk zal terugvallen als eerst was gedacht.

Het Monetary Policy Committee van de Britse centrale bank zal haar basisrente in april, mei en juni telkens met een kwart procent verhogen, zo luidt het in een verslag van de industrievereniging. Ook daarna kan de rente nog verder naar omhoog, zodat de Britse basisrente op het einde van dit jaar op een niveau van 2,75% zou staan. De hogere rente zou de economische groei niet noemenswaardig afremmen. CBI Chief Economic Adviser Ian McCafferty is van mening dat de aanhoudend hoge prijzen voor energie en andere grondstoffen de Britse centrale bank bezorgd maken. Het is inmiddels duidelijk geworden dat de inflatie niet zo sterk zal terugvallen als eerst was gedacht.