De omzet zonder eenmalige items kromp in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar 26% tot USD 19,6 miljard. Dat was onder de gemiddelde analistenverwachting van USD 21 miljard.

De winst daalde met 63% tot USD 732 miljoen. De winst per aandeel kwam uit op USD 0,29 en versloeg daarmee de verwachtingen.

Bank of America hoefde minder geld te reserveren voor slechte leningen en wist de kredietwaardigheid op te krikken. Ook de kapitaalbuffers dikten aan.

De Amerikaanse bank moest begin dit jaar USD 11,6 miljard aan voorzieningen nemen in verband met schikkingen van schadeclaims die samenhangen met de hypotheekcrisis in de VS.

De winst voor belastingen werd hierdoor met USD 2,7 miljard negatief beïnvloed.

De analisten van ABN Amro handhaven de opinie houden voor Bank of America. Het lijkt erop alsof de bank langzaam met het verleden afrekent, het kapitaal laat groeien, kosten schrapt en van het momentum profiteert.

Ze denken nog altijd dat andere bankaandelen meer waar voor hun geld bieden, maar het lijkt erop als de bank de juiste weg is ingeslagen.

De omzet zonder eenmalige items kromp in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar 26% tot USD 19,6 miljard. Dat was onder de gemiddelde analistenverwachting van USD 21 miljard. De winst daalde met 63% tot USD 732 miljoen. De winst per aandeel kwam uit op USD 0,29 en versloeg daarmee de verwachtingen. Bank of America hoefde minder geld te reserveren voor slechte leningen en wist de kredietwaardigheid op te krikken. Ook de kapitaalbuffers dikten aan. De Amerikaanse bank moest begin dit jaar USD 11,6 miljard aan voorzieningen nemen in verband met schikkingen van schadeclaims die samenhangen met de hypotheekcrisis in de VS. De winst voor belastingen werd hierdoor met USD 2,7 miljard negatief beïnvloed. De analisten van ABN Amro handhaven de opinie houden voor Bank of America. Het lijkt erop alsof de bank langzaam met het verleden afrekent, het kapitaal laat groeien, kosten schrapt en van het momentum profiteert. Ze denken nog altijd dat andere bankaandelen meer waar voor hun geld bieden, maar het lijkt erop als de bank de juiste weg is ingeslagen.