Het belangrijkste signaal is uiteraard de recente stijging van de goudprijs. De beleggers kopen goud omdat ze niet langer geloven in de betrouwbaarheid van de status van de dollar als wereldreservemunt. Maar ook het plotse herstel van de Amerikaanse obligatiemarkten geeft vreemd genoeg aan dat de dollar wordt gewantrouwd.

Op de valutamarkten zijn er bovendien nog een aantal andere munten die alsmaar sterker worden ten opzichte van de dollar. Dat geldt op de eerste plaats voor het Brits pond, maar ook de Japanse yen is opnieuw in waarde gestegen ten opzichte van de dollar. Daarnaast valt ook de sterkte van de euro op.

Het belangrijkste signaal is uiteraard de recente stijging van de goudprijs. De beleggers kopen goud omdat ze niet langer geloven in de betrouwbaarheid van de status van de dollar als wereldreservemunt. Maar ook het plotse herstel van de Amerikaanse obligatiemarkten geeft vreemd genoeg aan dat de dollar wordt gewantrouwd. Op de valutamarkten zijn er bovendien nog een aantal andere munten die alsmaar sterker worden ten opzichte van de dollar. Dat geldt op de eerste plaats voor het Brits pond, maar ook de Japanse yen is opnieuw in waarde gestegen ten opzichte van de dollar. Daarnaast valt ook de sterkte van de euro op.