Het belang van die cijfers kan moeilijk onderschat worden, want het was de stijging van de bedrijfsresultaten die in de afgelopen jaren de hausse op Wall Street voedde.

Alles wijst er echter op dat het tij aan het keren is. Tijdens het tweede kwartaal stegen de bedrijfsresultaten in de Verenigde Staten met gemiddeld 8,40% ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Op het eerste (en ook het tweede) gezicht is dat een goed percentage.

Bank of America op zijn eentje goed voor meer dan 5% van de stijging

Er dient echter rekening te worden gehouden met het feit dat Bank of America op zijn eentje goed voor meer dan 5% van de stijging van de bedrijfsresultaten. De bank was tijdens het voorbije kwartaal opnieuw winstgevend, na vorig jaar nog een zwaar verlies te hebben laten optekenen.

Gregory Harrison, analist bij Thomson Reuters, is heel wat minder optimistisch voor het huidige derde kwartaal. Een nieuwe verrassing van het formaat van Bank of America lijkt uitgesloten, zodat Harrison rekening houdt een daling van de resultaten op jaarbasis. Dat zou de koersen op Wall Street flink onder druk kunnen zetten.

Het belang van die cijfers kan moeilijk onderschat worden, want het was de stijging van de bedrijfsresultaten die in de afgelopen jaren de hausse op Wall Street voedde. Alles wijst er echter op dat het tij aan het keren is. Tijdens het tweede kwartaal stegen de bedrijfsresultaten in de Verenigde Staten met gemiddeld 8,40% ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Op het eerste (en ook het tweede) gezicht is dat een goed percentage.Bank of America op zijn eentje goed voor meer dan 5% van de stijging Er dient echter rekening te worden gehouden met het feit dat Bank of America op zijn eentje goed voor meer dan 5% van de stijging van de bedrijfsresultaten. De bank was tijdens het voorbije kwartaal opnieuw winstgevend, na vorig jaar nog een zwaar verlies te hebben laten optekenen. Gregory Harrison, analist bij Thomson Reuters, is heel wat minder optimistisch voor het huidige derde kwartaal. Een nieuwe verrassing van het formaat van Bank of America lijkt uitgesloten, zodat Harrison rekening houdt een daling van de resultaten op jaarbasis. Dat zou de koersen op Wall Street flink onder druk kunnen zetten.