Bank of America: "Er zijn inderdaad een aantal vergelijkingspunten tussen toen en nu. Dat geldt met name voor de indices van de aankoopmanagers in verschillende landen, die een piek lijken te hebben bereikt. Wat QE2 betreft en de afloop van dit programma voor politieke verruiming: we denken dat het effect hiervan alleszins wordt onderschat."

Er zijn echter ook belangrijke verschillen met vorig jaar. Bank of America: "Het belangrijkste verschil is waarschijnlijk dat de Amerikaanse economie sterker is dan algemeen werd aangenomen. De PMI kan dan wel terugvallen, maar dat zal gecompenseerd worden door een betere gang van zaken in andere delen van de economie. Ik geloof dan ook niet dat we dit jaar in mei onze aandelenposities moeten afbouwen, ik denk dat het verstandiger is om gewoon te blijven zitten."

Bank of America: "Er zijn inderdaad een aantal vergelijkingspunten tussen toen en nu. Dat geldt met name voor de indices van de aankoopmanagers in verschillende landen, die een piek lijken te hebben bereikt. Wat QE2 betreft en de afloop van dit programma voor politieke verruiming: we denken dat het effect hiervan alleszins wordt onderschat." Er zijn echter ook belangrijke verschillen met vorig jaar. Bank of America: "Het belangrijkste verschil is waarschijnlijk dat de Amerikaanse economie sterker is dan algemeen werd aangenomen. De PMI kan dan wel terugvallen, maar dat zal gecompenseerd worden door een betere gang van zaken in andere delen van de economie. Ik geloof dan ook niet dat we dit jaar in mei onze aandelenposities moeten afbouwen, ik denk dat het verstandiger is om gewoon te blijven zitten."