Daarbij nog de boodschap dat dit een voorzichtige prognose is, in het ergste geval kan de goudprijs nog dieper duiken. In 2013 daalde de goudprijs met 28% na voordien 12 jaar op rij te zijn gestegen. Vorig jaar werd het slechtste jaar voor het goud in bijna 30 jaar.

Maar niet alleen het goud heeft het moeilijk, ook zilver ligt niet in de gratie van Bank of America Merrill Lynch. Nadat de zilverprijs vorig jaar met 36% daalde, verwachten de analisten van de bank voor 2014 een gemiddelde zilverprijs van 18,38 dollar per troy ounce. De daling van de zilverprijs vorig jaar was de ergste sinds 30 jaar.

Daarbij nog de boodschap dat dit een voorzichtige prognose is, in het ergste geval kan de goudprijs nog dieper duiken. In 2013 daalde de goudprijs met 28% na voordien 12 jaar op rij te zijn gestegen. Vorig jaar werd het slechtste jaar voor het goud in bijna 30 jaar. Maar niet alleen het goud heeft het moeilijk, ook zilver ligt niet in de gratie van Bank of America Merrill Lynch. Nadat de zilverprijs vorig jaar met 36% daalde, verwachten de analisten van de bank voor 2014 een gemiddelde zilverprijs van 18,38 dollar per troy ounce. De daling van de zilverprijs vorig jaar was de ergste sinds 30 jaar.