De verwachting van een hogere goudprijs is op de eerste plaats op technische factoren gebbaseerd. Curry stelde vast dat de goudprijs opvallend kwiek opveerde van de bodem op 1251 dollar die op 15 oktober werd bereikt. Daarmee werd een downtrend van twee maanden gebroken.

Op middellange termijn is nu een verdere stijging van de goudprijs te verwachten, met mogelijk een doorbraak boven het niveau van 1433 punten. Daar werd op 28 augustus een piek neergezet. Het potentieel voor de goudprijs bedraagt nu 1500-1533 dollar, dit op iets langere termijn.

De verwachting van een hogere goudprijs is op de eerste plaats op technische factoren gebbaseerd. Curry stelde vast dat de goudprijs opvallend kwiek opveerde van de bodem op 1251 dollar die op 15 oktober werd bereikt. Daarmee werd een downtrend van twee maanden gebroken. Op middellange termijn is nu een verdere stijging van de goudprijs te verwachten, met mogelijk een doorbraak boven het niveau van 1433 punten. Daar werd op 28 augustus een piek neergezet. Het potentieel voor de goudprijs bedraagt nu 1500-1533 dollar, dit op iets langere termijn.