Op dit moment heeft ABN Amro nog geen opinie op het aandeel. De analisten van de bank zullen binnenkort hun opinie over het aandeel herzien.

Bank of America zal tot aan het einde van dit jaar voor USD 5 miljard aan eigen aandelen inkopen. Daarnaast gaat Bank of America voor USD 5 miljard aan preferente aandelen aflossen.

Op zichzelf heeft de bekendmaking van het aandeleninkoopprogramma geen effect op de schatting voor de fair value.

Het inkoopprogramma ter waarde van USD 5 miljard zal niet veel waarde toevoegen aan een bedrijf dat een marktkapitalisatie heeft van meer dan USD 130 miljard.

Maar, regelgevers denken dat het bedrijf in staat is om ernstige recessie te weerstaan en ook om geld uit te keren aan aandeelhouders.

Dit versterkt het vertrouwen in de stabiliteit van de bank, zoals vermeld in de toelichting op de vierdekwartaalcijfers.

ABN Amro blijft van mening dat zowel het niveau van de winst en het tempo waarmee de bank haar potentieel kan bereiken, hoogst onzeker zijn.

Daarom zullen de analisten van de bank binnenkort hun opinie over de aandelen herzien. Wel verwachten ze dat ze de fair value licht kunnen verhogen dankzij de sneller dan verwachte vooruitgang op de kapitaalmarkt.

Op dit moment heeft ABN Amro nog geen opinie op het aandeel. De analisten van de bank zullen binnenkort hun opinie over het aandeel herzien. Bank of America zal tot aan het einde van dit jaar voor USD 5 miljard aan eigen aandelen inkopen. Daarnaast gaat Bank of America voor USD 5 miljard aan preferente aandelen aflossen. Op zichzelf heeft de bekendmaking van het aandeleninkoopprogramma geen effect op de schatting voor de fair value. Het inkoopprogramma ter waarde van USD 5 miljard zal niet veel waarde toevoegen aan een bedrijf dat een marktkapitalisatie heeft van meer dan USD 130 miljard. Maar, regelgevers denken dat het bedrijf in staat is om ernstige recessie te weerstaan en ook om geld uit te keren aan aandeelhouders. Dit versterkt het vertrouwen in de stabiliteit van de bank, zoals vermeld in de toelichting op de vierdekwartaalcijfers. ABN Amro blijft van mening dat zowel het niveau van de winst en het tempo waarmee de bank haar potentieel kan bereiken, hoogst onzeker zijn. Daarom zullen de analisten van de bank binnenkort hun opinie over de aandelen herzien. Wel verwachten ze dat ze de fair value licht kunnen verhogen dankzij de sneller dan verwachte vooruitgang op de kapitaalmarkt.