Zoals we in het recente verleden al vaak hebben kunnen vaststellen, leveren de financiële waarden (zoals banken en verzekeraars) vaak een grote bijdrage aan een stijging van de markten (helaas ook bij een daling).

Niet onlogisch, want de financiële waarden hebben een groot gewicht in de beursindex van een bepaald land. Zo heeft de
Amerikaanse financiële sector een gewicht van 14,99% in de S&P 500. Het tweede hoogste gewicht van alle sectorindices
na de index van de technologiewaarden (22,38%).

In de eurozone hebben we de afgelopen weken bv. de koers van KBC al fors de hoogte zien inschieten. Geert van Herck verwacht dat andere banken zullen volgen en keek ook even naar de Amerikaanse markt. Bank Of America zit al een tijdje tegen de weerstand van 10 dollar aan te beuken en hij verwacht een opwaartse uitbraak.

De resultaten van het derde kwartaal werden zeer negatief beïnvloed (nettowinst -95%) door éénmalige uitzonderlijke
kosten zoals de financiële regeling van geschillen na de overname van Merrill Lynch in 2009. De bank heeft zijn kapitaalratio's verder versterkt en moest minder voorzieningen voor kredietverliezen aanleggen.

Geert van Herck verwacht een opwaartse uitbraak richting de toppen van juni 2011 (11,25 dollar) en mei 2011 (11,92 dollar). De
koers vindt steun op een stijgende trendlijn vanaf eind juli 2012. Zolang deze trendlijn niet neerwaarts doorbroken wordt,
behoudt Geert van Herck zijn positief advies voor Bank Of America.

Zoals we in het recente verleden al vaak hebben kunnen vaststellen, leveren de financiële waarden (zoals banken en verzekeraars) vaak een grote bijdrage aan een stijging van de markten (helaas ook bij een daling). Niet onlogisch, want de financiële waarden hebben een groot gewicht in de beursindex van een bepaald land. Zo heeft de Amerikaanse financiële sector een gewicht van 14,99% in de S&P 500. Het tweede hoogste gewicht van alle sectorindices na de index van de technologiewaarden (22,38%). In de eurozone hebben we de afgelopen weken bv. de koers van KBC al fors de hoogte zien inschieten. Geert van Herck verwacht dat andere banken zullen volgen en keek ook even naar de Amerikaanse markt. Bank Of America zit al een tijdje tegen de weerstand van 10 dollar aan te beuken en hij verwacht een opwaartse uitbraak. De resultaten van het derde kwartaal werden zeer negatief beïnvloed (nettowinst -95%) door éénmalige uitzonderlijke kosten zoals de financiële regeling van geschillen na de overname van Merrill Lynch in 2009. De bank heeft zijn kapitaalratio's verder versterkt en moest minder voorzieningen voor kredietverliezen aanleggen. Geert van Herck verwacht een opwaartse uitbraak richting de toppen van juni 2011 (11,25 dollar) en mei 2011 (11,92 dollar). De koers vindt steun op een stijgende trendlijn vanaf eind juli 2012. Zolang deze trendlijn niet neerwaarts doorbroken wordt, behoudt Geert van Herck zijn positief advies voor Bank Of America.