De bank zou de beleggers in schuldpapier op basis van deze effecten foutieve informatie hebben verstrekt over de kwaliteit van de onderliggende woonkredieten. Daardoor zouden die beleggers fors verliezen hebben geleden.

Het is de eerste keer dat Bank of America informatie bekendmaakt over het totaalbedrag waarop de schadeclaims betrekking hebben.

De kopers van de effecten willen dat de banken deze terugkopen.

Bank of America is overigens niet de enige bank die in deze zaak betrokken is, ook andere grootbanken werden met soortgelijke klachten geconfronteerd.

Onder andere Federal Reserve Bank of New York en Pimco willen hun geld terug, maar de eis daaromtrent wordt door Bank of America voorlopig afgewezen.

De bank zou de beleggers in schuldpapier op basis van deze effecten foutieve informatie hebben verstrekt over de kwaliteit van de onderliggende woonkredieten. Daardoor zouden die beleggers fors verliezen hebben geleden. Het is de eerste keer dat Bank of America informatie bekendmaakt over het totaalbedrag waarop de schadeclaims betrekking hebben. De kopers van de effecten willen dat de banken deze terugkopen. Bank of America is overigens niet de enige bank die in deze zaak betrokken is, ook andere grootbanken werden met soortgelijke klachten geconfronteerd. Onder andere Federal Reserve Bank of New York en Pimco willen hun geld terug, maar de eis daaromtrent wordt door Bank of America voorlopig afgewezen.