Alan Lam, in Hong Kong analist bij Julius Baer, is van mening dat de koersdaling zich kan verder zetten totdat de Chinese centrale bank een 'duidelijke' versoepeling van haar monetaire politiek aankondigt. Lam gelooft dat dergelijke maatregel niet lang op zich zal laten wachten.

Geen groei bedrijfswinsten meer

Societe Generale SA publiceerde een zeer negatief rapport met betrekking tot de evolutie van de Chinese bedrijfsresultaten. Daarin werd gesteld dat die dit jaar in het geheel niet zullen groeien, waar voordien nog wat uitgegaan van een gemiddelde stijging van de bedrijfswinsten met 5%.

De Shanghai Composite Index is beginnen te dalen sinds premier Wen Jiabao op 5 maart het groeiobjectief voor de Chinese economie naar beneden heeft aangepast. De doelstelling voor 2012 bedraagt nu nog een groei van het BBP met 7,50%, waar voordien was uitgegaan van een groei met 8%.

De Hang Seng China Enterprises Index (HSCEI) daalde in maart met 11%, de Shanghai Composite met 6,60%. Laatstgenoemde index was in januari en februari samen met ongeveer 10% gestegen.

Alan Lam, in Hong Kong analist bij Julius Baer, is van mening dat de koersdaling zich kan verder zetten totdat de Chinese centrale bank een 'duidelijke' versoepeling van haar monetaire politiek aankondigt. Lam gelooft dat dergelijke maatregel niet lang op zich zal laten wachten. Geen groei bedrijfswinsten meer Societe Generale SA publiceerde een zeer negatief rapport met betrekking tot de evolutie van de Chinese bedrijfsresultaten. Daarin werd gesteld dat die dit jaar in het geheel niet zullen groeien, waar voordien nog wat uitgegaan van een gemiddelde stijging van de bedrijfswinsten met 5%. De Shanghai Composite Index is beginnen te dalen sinds premier Wen Jiabao op 5 maart het groeiobjectief voor de Chinese economie naar beneden heeft aangepast. De doelstelling voor 2012 bedraagt nu nog een groei van het BBP met 7,50%, waar voordien was uitgegaan van een groei met 8%. De Hang Seng China Enterprises Index (HSCEI) daalde in maart met 11%, de Shanghai Composite met 6,60%. Laatstgenoemde index was in januari en februari samen met ongeveer 10% gestegen.