Bij de publicatie van de jaarcijfers gaf Umicore volgende guidance: hoewel het bedrijf een duidelijke verbetering in de resultaten van de productgerelateerde activiteiten verwachten, is dit misschien onvoldoende om de impact van de lagere metaalprijzen op de winstgevendheid van de business group Recycling volledig te compenseren.

Indien de huidige metaalprijzen aanhouden, zou de recurrente EBIT voor het volledige jaar iets onder het niveau van 2013 kunnen uitkomen.

De onzekere winstprognose van Umicore heeft uiteraard te maken met de economische onzekerheid in grote delen van de wereld.

Bank Degroof verwacht twee jaar van bescheiden groei voor Umicore. Het advies houden voor het aandeel blijft gehandhaafd, met daaraan verbonden een koersdoel van 35 euro.

Bij de publicatie van de jaarcijfers gaf Umicore volgende guidance: hoewel het bedrijf een duidelijke verbetering in de resultaten van de productgerelateerde activiteiten verwachten, is dit misschien onvoldoende om de impact van de lagere metaalprijzen op de winstgevendheid van de business group Recycling volledig te compenseren. Indien de huidige metaalprijzen aanhouden, zou de recurrente EBIT voor het volledige jaar iets onder het niveau van 2013 kunnen uitkomen. De onzekere winstprognose van Umicore heeft uiteraard te maken met de economische onzekerheid in grote delen van de wereld. Bank Degroof verwacht twee jaar van bescheiden groei voor Umicore. Het advies houden voor het aandeel blijft gehandhaafd, met daaraan verbonden een koersdoel van 35 euro.