Brazilië en Rusland zijn volgens professor Stefan Duchateau duidelijk sterk afhankelijk van de evolutie van de grondstoffenprijzen.

Deze laatste index vertoont een negatieve ontwikkeling tijdens de laatst 3 jaar, maar kent recentelijk een lichte kering, die zich ook onmiddellijk heeft vertaald in een beperkte koersklim van de Russische en Braziliaanse beurs.

De belangrijkste impact op de prestaties van BRIC beurzen moet echter vooral worden toegedicht aan de rentestijgingen in de VS in mei 2013.

Bernanke vond het op dat moment nodig om een stijging van de Amerikaanse rente aan te kondigen. Voorbarig en onnodig, zoals later zou blijken maar een zeer negatieve fall-out in de groeilanden in het algemeen en de BRIC-landen in het bijzonder. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Brazilië en Rusland zijn volgens professor Stefan Duchateau duidelijk sterk afhankelijk van de evolutie van de grondstoffenprijzen. Deze laatste index vertoont een negatieve ontwikkeling tijdens de laatst 3 jaar, maar kent recentelijk een lichte kering, die zich ook onmiddellijk heeft vertaald in een beperkte koersklim van de Russische en Braziliaanse beurs. De belangrijkste impact op de prestaties van BRIC beurzen moet echter vooral worden toegedicht aan de rentestijgingen in de VS in mei 2013. Bernanke vond het op dat moment nodig om een stijging van de Amerikaanse rente aan te kondigen. Voorbarig en onnodig, zoals later zou blijken maar een zeer negatieve fall-out in de groeilanden in het algemeen en de BRIC-landen in het bijzonder. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.