De goudprijs stabiliseert vandaag na vorige week opnieuw te zijn gedaald. Voor een troy ounce goud moest vanmorgen iets meer dan 1200 dollar worden betaald. Ook de zilverprijs is weer gedaald en dat is niet natuurlijk niet zonder belang voor de resultaten van Umicore.

Bank Degroof twijfelt niet aan de goede vooruitzichten voor het bedrijf op middellange termijn, maar wijst op het gevaar van verdere prijsdruk bij de edelmetalen. Het neutraal advies voor het aandeel blijft ongewijzigd, maar het koersdoel wordt verlaagd van 38 naar 35 euro.

De goudprijs stabiliseert vandaag na vorige week opnieuw te zijn gedaald. Voor een troy ounce goud moest vanmorgen iets meer dan 1200 dollar worden betaald. Ook de zilverprijs is weer gedaald en dat is niet natuurlijk niet zonder belang voor de resultaten van Umicore. Bank Degroof twijfelt niet aan de goede vooruitzichten voor het bedrijf op middellange termijn, maar wijst op het gevaar van verdere prijsdruk bij de edelmetalen. Het neutraal advies voor het aandeel blijft ongewijzigd, maar het koersdoel wordt verlaagd van 38 naar 35 euro.