Belangrijk om te onthouden is echter dat Mobistar van de beurs niet veel krediet meer krijgt nadat de cijfers over de twee vorige kwartalen ook al tegenvielen.

Mobistar zelf handhaaft nochtans op basis van de resultaten de guidance voor het boekjaar 2012. Dat betekent onder andere dat het bedrijf een licht lagere omzet verwacht ten opzichte van vorig boekjaar, een EBITDA tussen 460 en 500 miljoen euro en een nettowinst van 170 tot 195 miljoen euro.

Neutraal advies blijft behouden

Jobe merkt op dat Mobistar een nieuw transformatieplan aankondigde onder de naam ACE (Agility - Cost - Execution). Dat betekent dat de mobiele operator streeft naar bijkomende besparingen voor een gezamenlijk bedrag van minstens 100 miljoen euro tussen 2013 en 2015.

Rekening houdend met de reversal van een provisie voor een bedrag van 17,50 miljoen euro zal Jobe de prognoses voor het lopende boekjaar naar boven aanpassen. Het neutraal advies voor het aandeel blijft gehandhaafd, met daaraan gekoppeld een koersdoel van 32 euro.

Belangrijk om te onthouden is echter dat Mobistar van de beurs niet veel krediet meer krijgt nadat de cijfers over de twee vorige kwartalen ook al tegenvielen. Mobistar zelf handhaaft nochtans op basis van de resultaten de guidance voor het boekjaar 2012. Dat betekent onder andere dat het bedrijf een licht lagere omzet verwacht ten opzichte van vorig boekjaar, een EBITDA tussen 460 en 500 miljoen euro en een nettowinst van 170 tot 195 miljoen euro. Neutraal advies blijft behouden Jobe merkt op dat Mobistar een nieuw transformatieplan aankondigde onder de naam ACE (Agility - Cost - Execution). Dat betekent dat de mobiele operator streeft naar bijkomende besparingen voor een gezamenlijk bedrag van minstens 100 miljoen euro tussen 2013 en 2015. Rekening houdend met de reversal van een provisie voor een bedrag van 17,50 miljoen euro zal Jobe de prognoses voor het lopende boekjaar naar boven aanpassen. Het neutraal advies voor het aandeel blijft gehandhaafd, met daaraan gekoppeld een koersdoel van 32 euro.